راه ‌های جلوگیری از بارداری

راه ‌های جلوگیری از بارداری

روش‌ های جلوگیری از بارداری ناخواسته

کاندوم‌های مردانه و زنانه

همان‌طور که می‌دانید کاندوم‌ها اصلی‌ترین و پرکاربردترین روش پیشگیری از بارداری به‌شمار می روند، چون تنها گزینه‌ای هستند که نه‌تنها از بارداری بلکه از بیماری‌ها و عفونت‌های مقاربتی نیز پیشگیری می‌کنند. اگر احتمال می‌دهید که همسرتان به یک بیماری مقاربتی مبتلا باشد، حتما از کاندوم استفاده کنید. ( راه ‌های جلوگیری از بارداری )

امروزه کاندوم‌ها در دو نوع مردانه و زنانه وجود دارند؛ هرچند کاندوم‌های مردانه بسیار متداول‌تر هستند. به همراه روش‌های سدی مانند کاندوم می‌توان از یک ژل، کرم یا فوم اسپرم‌کش استفاده کرد اما اسپرم‌کش به‌تنهایی فقط در ۷۲ درصد از موارد از بارداری جلوگیری می‌کند. ( راه‌ های جلوگیری از بارداری )

مزایای کاندوم: کاندوم‌ها ارزان‌قیمت هستند و بهترین محافظت را در برابر بیماری‌های مقاربتی و HIV فراهم می‌کنند. کاندوم‌های زنانه باعث می‌شوند که خانم‌ها روی رابطه‌ی جنسی کنترل بیشتری داشته باشند چون می‌توانند خودشان، آن را درون بدن‌شان قرار دهند. ( راه‌ های جلوگیری از بارداری )

معایب کاندوم: کاندوم‌های مردانه فقط حدود ۸۲ درصد و کاندوم‌های زنانه حدود ۷۹ درصد در پیشگیری از بارداری مؤثر‌ هستند. به دلیل نرخ شکست بالای کاندوم‌ها، دکتر نیومن پیشنهاد می‌کند که در کنار کاندوم از یک روش دیگر پیشگیری از بارداری نیز استفاده کنید. برخی از خانم ها نیز شکایت دارند که قراردادن کاندوم‌های زنانه دشوار است و صداهای خنده‌داری ایجاد می‌کنند. ( راه‌های جلوگیری از بارداری )

استفاده از قرص برای پیشگیری از بارداری ناخواسته

یکی دیگر از روش‌ های جلوگیری از بارداری ناخواسته استفاده از قرص‌ های LD یا HD است. در صورتی که پس از مقاربت متوجه شوید که کاندوم پاره شده می‌ توانید برای جبران آن از قرص‌ ضد بارداری ذکر شده استفاده کرد. برای جبران احتمالی حداکثر تا ۱۲۰ ساعت بعد از مقاربت فرصت استفاده از این قرص‌ ها را دارید. ( راه ‌های جلوگیری از بارداری )

تعداد مصرف این قرص‌ ها با توجه به دوز آنها متفاوت است. مثلاً قرص LD را باید دو تا ۴ تایی در فاصله ۱۲ ساعت از هم خورد در حالی که قرص HD به صورت دو تا ۲ تایی و در فاصله ۱۲ ساعت استفاده می‌ شود. ( راه‌ های جلوگیری از بارداری )
یکی دیگر از روش‌ های پیشگری از بارداری ناخواسته توجه به زمان تخمک گذاری است. در این روش شما باید زمان تخمک گذاری خود را طبق برنامه عادت ماهیانه خود حساب کرده و در آن روزها از مقاربت خودداری کنید. ( راه‌ های جلوگیری از بارداری )

اسپرم کش

اسپرم کش حاوی ماده ی شیمیایی ای است که اسپرم را می کشد و به صورت کف-ژل-کرم- یا پرده ی نازکی قبل از نزدیکی در داخل واژن زن قرار می گیرد. بعضی از انواع اسپرم کش ها باید نیم ساعت قبل از نزدیکی به کار برده شوند . استفاده ی مداوم از این روش باعث التهاب بافت ها می شود و خطر ابتلا به بیماری های جنسی و عفونت ها را بالا می برد . اسپرم کش اغلب به همراه روش های دیگر جلوگیری به کار می رود. ( راه‌ های جلوگیری از بارداری )

مزایا:استفاده از آن آسان است و ارزان است.

معایب:خطر ابتلا به بیماری های جنسی را افزایش می دهد و احتمال بارداری ناخواسته 29 درصد است.

آمپول‌های ضد بارداری ( راه‌ های جلوگیری از بارداری )

تزریق آمپول پروژسترون در بازوی خانم‌ها، به‌مدت ۳ ماه از بارداری آنها جلوگیری خواهد کرد. این آمپول مانع تخمک‌گذاری می‌شود و همچنین با افزایش غلظت مخاط دهانه‌ی رحم، حرکت اسپرم را دشوار می‌سازد. ( راه‌ های جلوگیری از بارداری )

مزایای آمپول ضد بارداری: هنگامی‌که این تزریق را فردی آموزش‌دیده به‌درستی انجام دهد، احتمال بارداری کمتر از ۱ درصد است و لازم نیست که شما هر روز، هر هفته یا هر ماه در مورد پیشگیری از بارداری فکر کنید. به گفته‌ی انجمن متخصصان زنان و زایمان آمریکا (ACOG)، این آمپول ممکن است خطر ابتلا به سرطان رحم را کاهش دهد و در مقابل بیماری التهابی لگن از شما محافظت کند.

معایب آمپول ضدبارداری: نیومن می‌گوید که شما برای تزریق این آمپول باید به پزشک مراجعه کنید و این آمپول‌ها معمولا باعث خونریزی نامنظم‌تری نسبت به قرص‌، چسب یا حلقه می‌شوند، به‌خصوص در طول ۳ تا ۶ ماه اول. همچنین استفاده‌ی طولانی‌مدت از آنها می‌تواند تراکم استخوان شما را کاهش دهد، بنابراین شما پس از ۵ سال استفاده‌ی بدون وقفه از این روش ضدبارداری، باید آزمایش تراکم استخوان انجام دهید.

با این حال، این کاهش در تراکم استخوان برگشت‌پذیر است و پس از قطع این داروی هورمونی، تراکم استخوان به حالت قبل برمی‌گردد. اگر قصد دارید در آینده باردار شوید، در صورت استفاده از این آمپول‌ها باید از قبل برنامه‌ریزی کنید. چون بعد از قطع این آمپول‌ها چیزی بین ۳ تا ۱۸ ماه طول می‌کشد تا تخمک‌گذاری‌تان دوباره آغاز شود.

آی یو دی (IUD) 

آی یو دی ابزار کوچکی است که توسط پزشک داخل رحم قرار داده می‌شود و دو نوع هورمونی و مسی دارد. نوع هورمونی آن تا 5 سال داخل رحم می‌تواند باقی بماند. آی یو دی هورمونی به شکل کامل سیکل قاعدگی را از بین نمی‌برد بلکه از طریق زخیم‌تر کردن مخاط دهانه رحم مانع ورود اسپرم به رحم می‌شود. نوع مسی آن با تخریب اسپرمی که می‌خواهد وارد رحم شود جلوی بارداری را می‌گیرد و تا 10 سال داخل رحم باقی می‌ماند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه آی یو دی و سیکل قاعدگی کلیک کنید.

ایمپلنت‌ها

پزشک یا پرستار یک ایمپلنت به شکل میله را در بازوی فرد متقاضی قرار می‌دهد تا از بارداری جلوگیری کند. این ایمپلنت هورمون پروژستین را داخل بدن آزاد می‌کند که از تخمک گذاری جلوگیری می‌کند. این ایمپلنت‌ها بالای 99 درصد توانایی پیشگیری دارند و هر سه سال یکبار تعویض می‌شوند.

جلوگیری از بارداری اورژانسی

روش جلوگیری از بارداری اورژانسی بعد از نزدیکی، برای جلوگیری از بارداری بکار می رود . در صورتی که از هیچ یک از روش های جلوگیری از بارداری استفاده نشود یا خانمی شک کند که روش جلوگیری از بارداری درست کار نمی کند، این روش استفاده می شود.

قرص های پلن بی- پلن بی یک مرحله ای و یک نوع کلی پلن بی که به آن صبح روز بعد می گویند  حاوی دز بالای هورمون های قرص های جلوگیری هستند. این قرص ها تا 72 ساعت بعد از نزدیکی باید مصرف شوند. قرص Ella یک داروی جلوگیری غیر هورمونی است و به تجویز پزشک نیاز دارد و تا 5 روز بعد نزدیکی می تواند مصرف شود.

عمل سترون‌سازی بانوان

اين عمل با بستن لوله‌های فالوپ (لوله‌ی متصل‌کننده تخمدان به رحم)، مانع رسيدن تخمک و اسپرم به یکدیگر می‌شود.

اين روش در جلوگيری از بارداری ٩٩ درصد مؤثر است. تخمک همچنان از تخمدان آزاد می‌شود و اين عمل تأثيری در سطح هورمون‌های شما ندارد و همچنان پريود خواهيد شد.

ديگر لازم نيست در هر بار رابطه‌ی جنسی به فكر راه های جلوگيری از بارداری باشيد.

بايد قبل از جراحی و تا اولين عادت ماهيانه بعد از جراحي يا سه ماه بعد از جراحی (بسته به نوع عمل) از راه های جلوگیری از بارداری استفاده كنيد.

همانند هر جراحي ديگری ريسک كمی براي درگیری‌هایی مانند خونريزی داخلی، عفونت و آسيب ارگان‌های داخلی ديگر وجود دارد.

درصد کمی ریسک وجود دارد كه عمل مؤثر نباشد و لوله‌ها دوباره به هم متصل شوند. اگر عمل شكست بخورد ريسک حاملگی خارج رحم (تخمک بارورشده خارج از رحم، مثلاً در لوله فالوپ، شروع به رشد می‌کند) را افزايش می‌دهد.

بازگرداندن اين عمل بسيار سخت است پس قبل از انجام آن به‌خوبی فكر كنيد.

اين عمل شمارا در مقابل عفونت‌های قابل‌انتقال از طريق رابطه جنسی محافظت نمی‌کند پس ممكن است همچنان احتياج به استفاده از كاندوم داشته باشيد.

وازکتومی

در کنار کاندوم وازکتومی هم روشی است که روی مردان انجام می شود . در این عمل جراحی لوله های منی که اسپرم را از بیضه ها به سیستم تولید مثل می برند بسته می شوند . این کار از خروج اسپرم جلوگیری می کند ولی برای انزال مشکلی ایجاد نمی کند.

مزایا:دائمی است- ارزان تر از توبکتومی است-تقریبا 100 درصد موثر است.

معایب: به جراحی نیاز دارد-تاثیر آن بعد از عمل سریع نیست- ممکن است قابل برگشت نباشد

چسب و حلقه

چسب و حلقه، هر دو جزء روش‌های هورمونی پیشگیری از بارداری محسوب می‌شوند و مانند قرص‌های ضدبارداری استروژن و پروژسترون دارند. چسب یک تکه‌ی کوچک پلاستیکی است که روی شکم، باسن، بازو یا بالاتنه‌ی شما می‌چسبد و باید به‌صورت هفتگی عوض شود. حلقه یک وسیله‌ی کوچک انعطاف‌پذیر است که در ۵ روز اول قاعدگی در داخل واژن قرار می‌دهید و ۳ هفته در آنجا باقی می‌ماند. سپس در پایان هفته‌ی سوم آن را خارج می‌کنید و یک هفته‌ی بعد، دوباره یک حلقه‌ی نو درون واژن می‌گذارید.

( راه ‌های جلوگیری از بارداری )

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا