علل ناباروری و نازایی در زنان

طول دوره تولید مثل بانوان نسبت به آقایان محدودتر است. علل ناباروری و نازایی در زنان برخلاف آقایان که تا دوران پیری هم توانایی تولید اسپرم دارند و هر دو تا سه ماه اسپرم نوسازی می‌شود، زنان با ذخیره تخمدان مشخصی متولد می‌شوند که نه‌تنها نوسازی نمی‌شود بلکه از همان لحظه تولد رو به کاهش می‌گذارد و باعث نازایی می‌شود.

نازایی در زنان

در کنار این کاهش دائمی، از حدود ۳۵ سالگی کیفیت تخمک‌ها و نیز شانس بارداری خانم‌ها کاهش پیدا می‌کند.

تاثیرات مشکلات رحمی بر باروری یا ناباروری

مشکلات رحمی می‌توانند تأثیرات قابل توجهی بر باروری یا ناباروری زنان داشته باشند. این مشکلات ممکن است شامل ناهنجاری‌های آناتومیک، عفونت‌ها، بیماری‌های التهابی، تومورها، یا اختلالات هورمونی باشد. برخی از مشکلات رحمی که می‌توانند بر باروری تأثیر بگذارند عبارتند از:

  1. اختلالات آناتومیکی رحم: ناهنجاری‌های ساختاری رحم مانند رحم دوشاخ، رحم تکیه‌گاهی، یا نقص‌های دیگر می‌توانند مشکلاتی در بارداری ایجاد کنند. این ناهنجاری‌ها ممکن است باعث سقط‌های مکرر، ناتوانی در نگه‌داشتن جنین یا حتی ناباروری کامل شوند.
  2. فیبروم‌های رحمی (میوم): فیبروم‌ها تومورهای غیرسرطانی هستند که در دیواره رحم رشد می‌کنند و می‌توانند بر توانایی رحم در پذیرش جنین تأثیر بگذارند. این تومورها ممکن است باعث خونریزی شدید، درد یا مشکلات در لانه‌گزینی جنین شوند.
  3. پولیپ‌های رحمی: پولیپ‌ها بر روی دیواره رحم رشد کرده و می‌توانند تأثیر منفی بر روی انتقال جنین به رحم و نگه‌داشتن بارداری داشته باشند.
  4. عفونت‌های رحمی و بیماری‌های التهابی لگنی: عفونت‌های رحمی مانند عفونت‌های ناشی از بیماری‌های مقاربتی (مثل کلامیدیا و گنوره) می‌توانند باعث التهاب در رحم و لوله‌های فالوپ شده و مانع از عبور تخمک یا اسپرم شوند.
  5. اندومتریوز: این بیماری به رشد بافت اندومتر در خارج از رحم اشاره دارد و می‌تواند باعث انسداد لوله‌های فالوپ، مشکلات تخمک‌گذاری یا آسیب به تخمدان‌ها و رحم شود.
  6. سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS): این اختلال هورمونی می‌تواند به طور غیرمستقیم بر رحم تأثیر بگذارد، زیرا مشکلات هورمونی ناشی از آن ممکن است باعث تخمک‌گذاری نامنظم یا مشکل در لانه‌گزینی جنین در رحم شود.

مشکلات لوله های رحمی برای ناباروری و نازایی در زنان

لوله‌های رحمی مسیر عبور تخمک از تخمدان به رحم و عبور اسپرم برای رسیدن به تخمک است. اگر این مسیر بنا به دلایلی مسدود شود مانع از رسیدن اسپرم به تخمک، و یا رسیدن تخمک بارورشده به داخل رحم می‌شود

دلایل آسیب یا انسداد لوله فالوپ می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

عفونت‌های رحم و فالوپ
عفونت‌های مقاربتی که موجب عفونت لگنی شود.
جراحی‌های لگن یا شکم
بارداری‌های خارج از رحم
پس از تشخیص علت ناباروی، پزشک برنامه درمانی مناسب برای زوجین را پیش می‌گیرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا